Édesburgonyás csirkés poke bowl

A poke bowl ételekben azt szeretjük, hogy táplálóak, egészségesek és szemet gyönyörködtetően színesek. És akkor még nem is beszéltünk a gyors elkészíthetőségről.

Poke bowl (Kép: Valeria Boltneva/Pexels)

A poke eredetileg egy tradícionális hawaii étel, amelynek alapját rizs vagy zöldség adja. Nálunk most az édesburgonyára esett a választás, erre kerültek a zöldségek, csirkemell és joghurtos szósz. Az eredmény mennyei lett. Egymást követő négy napig csak ezt készítettük ebédre és nem tudtuk megunni.

Idő: 35 perc

Hozzávalók (2 személyre)

  • 500 g édesburgonya
  • 250 g csirkemellfilé
  • 20g reszelt sajt
  • 2 levél jégsaláta
  • 10 dkg kígyóuborka
  • 30g joghurt
  • fél citrom leve
  • olaj
  • kevés víz
  • bors
  • pirospaprika
  • csirke fűszer
  • petrezselyem
  • chilipor

Elkészítés

  1. Az édesburgonyát meghámozzuk és kockára vágjuk. Öntünk rá egy evőkanál olajat, majd fűszerezzük sóval, borssal, pirospaprikával, fokhagyma granulátummal, csirke fűszerrel és jól összeforgatjuk. Air fryerben 180 fokon 20 perc alatt megsütjük.
  2. A jégsalátát és a kígyóuborkát kockára vágjuk.
  3. A csirkemellfilét felkockázzuk, megszórjuk sóval, pirospaprikával, csirke fűszerrel és ha szeretjük a csípős ízeket, akkor chiliporral.
  4. Egy serpenyőbe kevés olajat teszünk és megpirítjuk rajta a bepácolt csirkét.
  5. A joghurthoz hozzáadjuk a fél citrom kifacsart levét, az apróra vágott petrezselymet, sót, borsot és egy kis vízzel higítjuk.
  6. Az elkészült édesburgonyát egy tálba tesszük, megszórjuk reszelt sajttal, erre tesszük a felkockázott jégsalátát és uborkát, leöntjük a joghurtos szósszal, majd a tetejére tesszük a kisült csirkét.

Forrás: TikTok

Kiemelt kép: Canva

EZ IS ÉRDEKELHET