A poke bowl ételekben azt szeretjük, hogy táplálóak, egészségesek és szemet gyönyörködtetően színesek. És akkor még nem is beszéltünk a gyors elkészíthetőségről.
A poke eredetileg egy tradícionális hawaii étel, amelynek alapját rizs vagy zöldség adja. Nálunk most az édesburgonyára esett a választás, erre kerültek a zöldségek, csirkemell és joghurtos szósz. Az eredmény mennyei lett. Egymást követő négy napig csak ezt készítettük ebédre és nem tudtuk megunni.
Idő: 35 perc
Hozzávalók (2 személyre)
- 500 g édesburgonya
- 250 g csirkemellfilé
- 20g reszelt sajt
- 2 levél jégsaláta
- 10 dkg kígyóuborka
- 30g joghurt
- fél citrom leve
- olaj
- kevés víz
- só
- bors
- pirospaprika
- csirke fűszer
- petrezselyem
- chilipor
Elkészítés
- Az édesburgonyát meghámozzuk és kockára vágjuk. Öntünk rá egy evőkanál olajat, majd fűszerezzük sóval, borssal, pirospaprikával, fokhagyma granulátummal, csirke fűszerrel és jól összeforgatjuk. Air fryerben 180 fokon 20 perc alatt megsütjük.
- A jégsalátát és a kígyóuborkát kockára vágjuk.
- A csirkemellfilét felkockázzuk, megszórjuk sóval, pirospaprikával, csirke fűszerrel és ha szeretjük a csípős ízeket, akkor chiliporral.
- Egy serpenyőbe kevés olajat teszünk és megpirítjuk rajta a bepácolt csirkét.
- A joghurthoz hozzáadjuk a fél citrom kifacsart levét, az apróra vágott petrezselymet, sót, borsot és egy kis vízzel higítjuk.
- Az elkészült édesburgonyát egy tálba tesszük, megszórjuk reszelt sajttal, erre tesszük a felkockázott jégsalátát és uborkát, leöntjük a joghurtos szósszal, majd a tetejére tesszük a kisült csirkét.
Forrás: TikTok
Kiemelt kép: Canva