Új főétel őszre – Quinoával töltött sütőtök

November derekán járva elérkezett az idő, hogy sokak kedvencét, a cukkinit lecseréljük egy őszi superfoodra, a sütőtökre. Ha szereted a töltött zöldségeket, akkor ezt is ki kell próbálnod.

Mossuk meg a quinoát (kép: Mikael Blomkvist / Pexels)

Nemcsak tápláló és egészséges, hanem szemet gyönyörködtető fogás a quinoával és spenót levelekkel töltött sütőtök. Igaz, nem a leggyorsabban elkészíthető ételek közé tartozik, de az íze kárpótol minket a fáradozásért.

Elkészítés: 1 óra 20 perc

Hozzávalók (4 személyre)

  • 2 közepes sütőtök
  • 150g trikolor quinoa
  • 200g főtt csicseriborsó
  • 30g fenyőmag
  • 40g aszalt áfonya
  • 100g friss spenót
  • kurkuma
  • olaj

Elkészítés

  1. A sütőtök belsejét kivájjuk és félretesszük, a külső részt pedig 200°C-on 55 percig sütjük.
  2. A quinoát megmossuk, majd 20 perc alatt készre főzzük.
  3. Ezután olajon megpirítjuk a sütőtök apróra vágott húsát, majd beletesszük a főtt quinoát, az aszalt áfonyát és a fenyőmagot. Pár perc múlva hozzáadjuk a spenótot és az egészet összefőzzük. Ízlés szerint sózzuk.
  4. Végül megtöltjük a sütőtököt a keverékkel, megszórjuk egy csipet kurkumával és tálaljuk.

Forrás: Elmueble

Kiemelt kép: RBA

EZ IS ÉRDEKELHET