November derekán járva elérkezett az idő, hogy sokak kedvencét, a cukkinit lecseréljük egy őszi superfoodra, a sütőtökre. Ha szereted a töltött zöldségeket, akkor ezt is ki kell próbálnod.
Nemcsak tápláló és egészséges, hanem szemet gyönyörködtető fogás a quinoával és spenót levelekkel töltött sütőtök. Igaz, nem a leggyorsabban elkészíthető ételek közé tartozik, de az íze kárpótol minket a fáradozásért.
Elkészítés: 1 óra 20 perc
Hozzávalók (4 személyre)
- 2 közepes sütőtök
- 150g trikolor quinoa
- 200g főtt csicseriborsó
- 30g fenyőmag
- 40g aszalt áfonya
- 100g friss spenót
- só
- kurkuma
- olaj
Elkészítés
- A sütőtök belsejét kivájjuk és félretesszük, a külső részt pedig 200°C-on 55 percig sütjük.
- A quinoát megmossuk, majd 20 perc alatt készre főzzük.
- Ezután olajon megpirítjuk a sütőtök apróra vágott húsát, majd beletesszük a főtt quinoát, az aszalt áfonyát és a fenyőmagot. Pár perc múlva hozzáadjuk a spenótot és az egészet összefőzzük. Ízlés szerint sózzuk.
- Végül megtöltjük a sütőtököt a keverékkel, megszórjuk egy csipet kurkumával és tálaljuk.
Forrás: Elmueble
Kiemelt kép: RBA