A húsevők is imádni fogják: Vega sütőtökös spenótos lasagne

Csavartunk egyet ezen a hagyományos olasz tésztán méghozzá úgy, hogy a darált húst lecseréltük sütőtökre és spenótra. Az eredmény fenséges lett!

Új hozzávalók: sütőtök és spenót (kép: AI)

Idő: 40 perc

Hozzávalók (4 személyre)

  • 400g lasagne tészta
  • 600g felkockázott sütőtök
  • 450g fagyasztott spenótlevél
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál fenyőmag

A besamellhez

  • 8 dkg vaj
  • 5 evőkanál liszt
  • 600 ml tej
  • bors
  • szerecsendió

A tetejére

  • 10 dkg reszelt sajt
  • 1 evőkanál fenyőmag

Elkészítés

  1. A besamellhez egy serpenyőben közepes lángon felolvasztjuk a 8 dkg vajat, majd hozzáadjuk az 5 evőkanál lisztet. Folyamatos kevergetés mellett hagyjuk, hogy egy kis szín kapjon, ezután lassan felöntjük a felforrósított 600 ml tejjel. Két percig forraljuk, közben ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal és szerecsendióval. Levesszük a tűzhelyről és félretesszük.
  2. A sütőtököt krumplihámozóval megpucoljuk, a belsejét kimagozzuk és a húsát apró kockákra vágjuk. A gyorsfagyasztott spenótlevelet felengedjük, lecsepegtetjük.
  3. Olajon megdinszteljük a hagymát és a fokhagymát, hozzáadjuk a felkockázott sütőtököt és fedő alatt közepes lángon főzzük. Amikor megpuhult, villával szétnyomkodjuk és belekeverjük a spenótot, 2 evőkanál fenyőmagot, sót, borsot.
  4. A tepsi aljára kevés olajat öntünk. Erre teszünk egy adag besamell mártást, majd egy réteg száraz lasagne tésztát, aztán a sütőtökös massza felét, és újra besamellt.
  5. Az előző lépést megismételjük, majd befejezésképp tésztaréteggel zárjuk a sort. Az egészet leöntjük a maradék besamellel, megszórjuk reszelt sajttal és 180°C-on 40-50 perc alatt készre sütjük.

Ha elkészült, a tetejét pirított fenyőmaggal díszítjük.

Forrás: Elmueble

Kiemelt kép: RBA

EZ IS ÉRDEKELHET